BG | EN
phone_in_talk 0885 049 557

Трета среща по проект "Универсален модел за професионален курс за детегледачки с целева група жени на възраст от 50 до 64 г."се проведе в гр. Колин, Чехия

Проектните партньори от 6 държави (Полша, Ирландия, Италия, България, Унгария и Чехия) обобщиха резултатите от проведеното изследване и започнаха да работят по изискванията за обучителен курс за жени 50+ за детегледачки.

Срещата се проведе на 5 и 6 октомври в Колин, Чехия. Под форммата на брeйнсторминг сесии и на базата на резултатите от изследването (проведено сред 120+ родители и 180+ жени50+) бяха обсъдени и изведени обобщени резултати за:
  • основните личностни характеристики, необходими за добра детегледачка;
  • необходимите квалификация, умения и опит;
  • идеи за темите, които е необходимо да бъдат включени в обучение за детегледачки (с целева група жени 50+).
На базата на дефинираните личностни характеристики ще бъде разработен въпросник за самооценка на жени, които обмислят възможността да работят като детегледачки. Личностните характеристики ще бъдат използвани също така, заедно с дефинираните квалификация, опит и умения, като препоръка към родители и работодатели, които избират детегледачка.

Следващата стъпка е разработване на структура на съдържанието на обучителния курс. Всички резултати от проектните дейности ще бъдат публикувани в проектната брошура и на уеб страницата на проекта: https://50pluschildcarer.eu/



Този проект се финансира с подкрепата на Европейската комисия. Настоящото съобщение отразява единствено мнението на автора и Комисията не носи отговорност за информацията, която се съдържа в него.
 

Абонирай се за бюлетин

Като се абонирате за нашия бюлетин, Вие се съгласявате автоматично с нашата "Политика за поверителност на данните".
Можете да се отпишете лесно, когато искате, при получаване на всеки един от бюлетините.
Българска асоциация за управление на хора
Академия за щастие