BG | EN
phone_in_talk 0885 049 557

Влияят ли ни предразсъдъците по отношение на пола на кандидатите за работа, когато правим своя избор?

Провеждането на процес по подбор, който е напълно освободен от предразсъдъци (например неутрален спрямо пола), не трябва да бъде просто цел за работодатели и рекрутъри, а и най-правилното нещо, което те могат да направят. Неутралният подбор позволява на компаниите, организациите и др. да получат достъп до разнообразни таланти, без да изключват никого. Водени именно от тези цели, партньорите по проекта Geneus финализираха своите научно-изпитани инструменти и тест за подбор, неутрални спрямо пола, а наборът от ръководства и приложения за МСП, държавната администрация и институциите за професионално обучение, скоро ще бъдат достъпни за всички напълно безплатно.

Проектът вече наближава своя край. За своята последна среща партньорите се събраха на 9 и 10 юли 2019 г. в Инсбрук, Австрия, като домакин беше координаторът на проекта: Frauen Im Brennpunkt (FIB). Срещата се проведе с открит и конструктивен дух, който беше споделен от всички присъстващи.Това спомогна за плодотворните разговори относно финализирането и публикуването на интелектуалните продукти на проекта и организацията на предстоящите комуникационни събития. Те ще предоставят възможност за включване на заинтересованите страни на местно ниво във всяка от държавите- партньори и ще насърчат използването на безплатните достъпни инструменти и тестове за ефективни и безпристрастни процеси по набиране на персонал.

Geneus ще допринесе за създаването на нов вид неутрален ефективен подбор на персонал, както и за ново поколение работодатели, които ще са наясно до какво води наличието на предразсъдъци и липсата на неутрален подход.

Очаквайте повече информация за интелектуалните продукти и комуникационните събития на проекта в Австрия, България, Италия, Португалия и Испания!
Научете повече:http://geneus-project.eu/bg/




Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява
одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси
отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията,
съдържаща се в нея.

Абонирай се за бюлетин

Като се абонирате за нашия бюлетин, Вие се съгласявате автоматично с нашата "Политика за поверителност на данните".
Можете да се отпишете лесно, когато искате, при получаване на всеки един от бюлетините.
Българска асоциация за управление на хора
Академия за щастие