BG | EN
phone_in_talk 0885 049 557

Въпросник за самооценка за нагласа за работа като детегледачка

Въпросникът за самооценка е един от резултатите от партньорството по проект "Child Carer: Универсален модел за професионален курс за детегледаки с целева група жени на възраст от 50 до 64 г.". Това е въпросник, който се основава на 20 изказвания относно работата с деца, личността на полагащия грижа, въпроса за дискретността, спазването на правилата, поставени от родителите, емпатията и т.н., на които трябва да отговори човек, който има интерес към работа с деца. Този въпросник може да бъде един от първите инструменти, полезни при оценката на потенциала на хората, които се интересуват от работа с деца. В теста е използвана 6-степенна скала, варираща от строго съгласие за силно несъгласие.

Този тест е изпробван общо с 55 души, които професионално се грижат за децата, като учители в детски градини, служители в разсадници и професионални детегледачки. Оценката на теста бе извършена във всички страни партньори през периода май - юни 2018 г. Изборът на подходяща извадка ни позволи да получим модел на резултатите, който може да показва предразположение за работа в професията на детегледачка.

Максималният брой точки, които могат да се получат в теста, е 100, докато средният брой точки от анкети, получени от хора, професионално ангажирани с работата с деца, е 84,80 пункта.

Ако човек желае да разбере дали има необходимите нагласи за работа с деца може да попълни този тест, за да си направи самооценка. След като получи положителна обратна връзка от теста, силно се препоръчва заинтересованият да се консултира с професионален съветник или психолог, който ще проведе по-нататъшни изследвания и по този начин ще може да определи точен професионален профил.

Следващата стъпка е да се потърси официално образование, което да позволи придобиването на подходяща професионална квалификация. 

Ако желаете да направите теста можете да го свалите от тук.

Ако желаете да ни дадете обратна връзка относно теста и Вашите резултати ще Ви бъдем благодарни: bimec@bimec-bg.eu



Този проект се финансира с подкрепата на Европейската комисия. Настоящото съобщение отразява единствено мнението на автора и Комисията не носи отговорност за информацията, която се съдържа в него.

Абонирай се за бюлетин

Като се абонирате за нашия бюлетин, Вие се съгласявате автоматично с нашата "Политика за поверителност на данните".
Можете да се отпишете лесно, когато искате, при получаване на всеки един от бюлетините.
Българска асоциация за управление на хора
Академия за щастие