BG | EN
phone_in_talk 0885 049 557

Дейност "Обучение за обучители": 12 обучители в Овиедо бяха обучени как да работят с млади майки

Като част от европейския проект BYMBE, чиято цел е да подпомогне завръщането на младите майки към образованието им, европейските партньори се събраха, за да реализират програмата за обучение на обучители в Овиедо, Испания.

Партньорите разгледаха използването на индивидуални планове за обучение и как да изграждат доверие с младите майки. По-късно изучаваха как разбирането на собствения стил на учене може да се използва, за да помогне на младите майки да идентифицират собствените си силни страни и как най-добре могат да бъдат приложени в образователна среда. Последната точка в дневния ред беше измерването на успеха и начина, по който това работи на практика, което дава възможност на майките да идентифицират ситуации, в които са успели. Това ще им позволи да видят ценност в собствените си силни страни и постижения, за да ги мотивира и насърчава в бъдеще.

Партньорите обсъдиха изследванията от всяка страна, както и как те биха повлияли върху бъдещите резултати на проекта и как най-добре да се идентифицират пречките и да се работи по тяхното отстраняване. Обучителните тренировъчни упражнения създадоха много емоции за участниците, когато влязоха в обувките на клиентите по отношение на това как те могат да се чувстват със собствените си ценности, самоувереност и образование. Това даде на партньорите хлана за размисъл, за да разберат трудностите, които клиентът може да почувства, когато тръгне на това пътуване. Беше разгледано как мотивационното интервюиране може да се използва за изграждане на доверие и подкрепяне силните страни на майката. 

Последният ден бе кулминацията за партньорите от всяка страна, които се събраха, за да решат кои от дейностите през седмицата ще осигурят най-добрите материали за обучение, които най-добре отговарят на нуждите на младите майки. Смятаме, че програмата, разработена от проекта BYMBE, е отличен набор от инструменти и ще подобри живота на участниците в него.

Всяка страна-партньор понастоящем е в процес на предоставяне на обучение на професионалисти в областта и набиране на млади майки, така че те могат да помислят за участие в образованието, за да увеличат шансовете си за живот и да намалят риска от бедност и социално изключване.

Участниците бяха от следните партньорски страни по програмата: Ирландия, Испания, Австрия и България, Италия и Литва. Една от ползите на тренинга беше и споделения богат опит на всеки от участниците в областта на образованието, заетостта и социалното подпомагане, което допринесе значително за резултатите от обучителната програма.

Свържи се с нас за обучение в България: bimec@bimc-bg.eu




ErasmusBGSmall Small
Този проект се финансира с подкрепата на Европейската комисия. Настоящото съобщение отразява единствено мнението на автора и Комисията не носи отговорност за информацията, която се съдържа в него.

Абонирай се за бюлетин

Като се абонирате за нашия бюлетин, Вие се съгласявате автоматично с нашата "Политика за поверителност на данните".
Можете да се отпишете лесно, когато искате, при получаване на всеки един от бюлетините.
Българска асоциация за управление на хора
Академия за щастие