BG | EN
phone_in_talk 0885 049 557

ЕСЕННА АКАДЕМИЯ ЗА ЩАСТИЕ „Отключи Щастието”

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ ТОЗИ ОНЛАЙН КУРС, ЗА ДА ОТКРИЕМ ЗАЕДНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО ОТ СЕБЕ СИ И РАДОСТТА ОТ ЖИВОТА!

Всеки вторник от 29 септември до 10 ноември (от 18.30 до 19.30 часа) в рамките на 7 сесии:
  • ще ви представим в 7 стъпки, как да направим себе си и хората около нас по-щастливи.
  • ще споделяме с вас най-новите открития на позитивната психология в областта на щастието.
  • ще разкриваме всеки път по 1 нов трик, с който да отключвате щастието в и за себе си.
  • ще се съберем група съмишленици – щастие-търсачи.
  • и не на последно място – ще се забавляваме.
Курсът ще ви помогне да се освободите от притеснението, че желаейки да бъдете щастливи, проявявате егоизъм. Ще разберете как вашата удовлетвореност помага на хората около вас. Ще се научите са се справяте много по-добре с несигурността и с промяната. Животът в пандемия ни напомни за преходността на живота и несигурността в утрешния ден, с която трябва отново да се научим да живеем. В този курс някои от вас ще се избавят от негативните емоции, свързани с непрекъснатото състезание с успехите на другите и със собствените им цели, други ще се научат как да създават по-здрави връзки и до бъдат по-харесвани. Заедно ще поработим и върху доверието, постигането на целите и осъзнатостта.

Всяка седмица ще ви представяме открития на експертите в областта на щастието, които ще достигат до вас по един изключително разбираем и практичен начин, за да можете да оползотворите информацията и ресурсите, които ще споделяме с вас. В края на всяка сесия ще ви даваме по един „трик за щастие”. Това са практики и упражнения, които ще помогнат да намерите щастието в себе си и да си изградите навици, които ще ви направят по-щастливи.

В резултат всеки ще намери своето собствено уникално разковниче към повече удовлетворение и радост в живота. Щастието е вътре в нас, трябва само да го отключим. Това, което ще споделяме с вас вече, промени нашия живот, като ни направи много по-щастливи, ето защо сме изпълнени с ентусиазъм да го споделим и с вас.

Програма:

Модул 1 Щастието – За и Против (29 септември 2020, вторник от 18.30 до 19.30 часа): Егоистично ли е да искаме да сме щастливи? Можем ли да бъдем щастливи в трудни времена? Еднакво ли е щастието за всички? Как да вградим радостта и удовлетвореността от живота в нашите приоритети и ежедневие? Трик за щастие.

Модул 2 Щастието и успехът (6 октомври, вторник от 18.30 до 19.30 часа): За да си щастлив, трябва ли да си успял или пръв във всичко? (Защо най-умните и най-успешните, не са толкова щастливи, колкото биха могли или трябва да бъдат?) Как да избегнем капана на сравнението и съревнованието с другите? Състояние на оптимално преживяване – поток. Трик за щастие.

Модул 3 Щастието и любовта (13 октомври, вторник от 18.30 до 19.30 часа): Кое е по-важно: да обичаш или да бъдеш обичан? Как да търсим любов, привързаност и приятелство без да нараняваме себе си, но и без да отблъскваме другите? Как да бъдем харесвани? Как да изграждаме по-здрави връзки? Как да превърнем потребността си от любов в щедрост и как чрез щедростта да предизвикаме любов? Трик за щастие.

Модул 4 Щастието и сигурността (20 октомври, вторник от 18.30 до 19.30 часа): Как се справяме с несигурността и с промяната? Как да не се вкопчване в любимите си хора? Как да пуснем децата си на свобода без да страдаме? Защо да управляваме себе си, а не другите? Изграждане на самоконтрол. Трик за щастие.

Модул 5 Щастието и доверието (27 октомври, вторник от 18.30 до 19.30 часа): Трябва ли да се доверяваме на другите? До каква степен трябва да сме доверчиви и до каква „да си имаме едно наум“? Как да проявяваме разумно доверие? Недостиг или изобилие - на коя страна избираме да бъдем? Създаване на оптимистична нагласа. Трик за щастие.

Модул 6 Щастието и целите (3 ноември, вторник от 18.30 до 19.30 часа): Добро нещо, лощо нещо – кой да знае? Целите като фикс идея. Как да приемаме успехите и провалите? Как да работим за постигане на целите си, но да не ги преследваме на всяка цена? Трик за щастие.

Модул 7 Щастието и разумът (10 ноември, вторник от 18.30 до 19.30 часа): Вечната дилема – кое да изберем да следваме – умът или сърцето? Винаги ли трябва да търсим логиката? Кога и как умът може да ни подведе? Мислите и тяхното (най-често) негативно влияние върху нашето щастие. Изграждане на осъзнатост. Трик за щастие. Заключение: А сега накъде? Как да поддържаме навиците за по-щастлив живот?

Тренингите се провеждат онлайн през платформата ZOOM.
Можете да закупите билет с отстъпка за всички 7 тренинга от Есенната академия за щастие или за всяка сесия по отделно от bilet.bg

Темите и материалите в този курс са разработени от проф. Радж Рагунатан от Училището МакКомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин и неговите партньори от Хепинес Академи. Те съчетават познанията и последните открития на различните научни области, в това число психология, невронаука и теория на поведенческите решения, за да предложи изпробвана и практична рецепта за водене на живот, изпълнен със смисъл и щастие.

Методология: Ние в Бимек и Хепинес Академи вярваме, че най-добре се учи, когато участниците се забавляват. Затова курсовете се градят по-малко върху лекции и повече върху дейности, които включват интерактивност и водят до осъзнатост (опознаване на себе си и околните). Темите включват и упражнения за изграждане на навиците на „най-щастливите”, дискусии и скали за самооценка.

Тренери:Валя Данкова: Обучител с 12 години опит в провеждането на интерактивни тренинги на възрастни. Сертифициран преподавател на възрастни. Магистър по бизнес администрация.

Любов Кирилова: Дългогодишен опит в изграждане и ръководене на екипи (над 15 години), с доказани лидерски качества, допринесли за развитието и мотивирането на служителите да постигат поставените цели. Магистър по международни икономически отношения.
ОТМИНАЛ!

Абонирай се за бюлетин

Българска асоциация за управление на хора
Академия за щастие