BG | EN
phone_in_talk 0885 049 557

Как да направим нещо значимо в трудни времена, като поемем ролята на лидер на местната общност?

В трудни периоди, какъвто определено е настоящият, когато целият свят се бори с пандемията Ковид-19, дейностите на общностите и енергията на техните лидери може да окаже огромна помощ за справяне със ситуацията.

Много са идеите за дейности в този момент:
  • Да се организират групи доброволци, които да помагат на здравните организации или организациите за обществения ред за спазване на мерките в съответните държави на местно ниво;
  • Да се създават инициативи, които да помагат на хората да останат устойчиви, да не се чувстват сами, да им се окаже помощ в ежедневните им нужди;
  • Да се сформират групи за помощ за най-уязвимите в местната общост: възрастни хора, сираци, представители на малцинства в затруднено положение.
Подобни, по-добри и практични идеи могат да бъдат създадени и подети за реализация от хора с желание да направят промяна. Именно тези хора подкрепя и проекта „Лидери на местната общост“, който е на етап разпространение на Наръчника „Как да бъдеш лидер в местната общост“. Този наръчник предлага на целевата група (хора 55+) практични стъпки за организация и реализация на идеите им.

Споделяме с вас извадка от този документ, който предлага ефективен модел за установяване на правила на работа на общностната група след като е създадена идеята, по която ще се работи и членовете на групата вече са реалност. За да работи групата успешно е необходимо лидерите й да предприемат необходимите действия за приобщаване на членовете и конрол над целевите дейности. Как в ролята си на лидери да създаваме работещи правила и условия за работа на членовете на общността – вижте тук.

Ако желаете да ви изпратим целия наръчник за общностно лидерство, който ще бъде наличен на български до края на месеца, пишете ни на bimec@bimec-bg.eu или се регистрирайте да получавате нашия бюлетин тук.

За новини и интересни публикации в областта на общностното лидерство, последвайте фейсбук страницата на проекта: https://www.facebook.com/Local-Community-Leaders-113098316875304

Научи повече, като изтеглиш втория ни бюлетин по проекта от тук: Бюлетин 2

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейския Съюз. Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията или Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji – национална агенция на Еразъм+ в Полша за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Абонирай се за бюлетин

Като се абонирате за нашия бюлетин, Вие се съгласявате автоматично с нашата "Политика за поверителност на данните".
Можете да се отпишете лесно, когато искате, при получаване на всеки един от бюлетините.
Българска асоциация за управление на хора
Академия за щастие